Meer vermogen, meer rijplezier

Op maat gemaakte chiptuning voor uw auto. Kies uw merk:

Chiptuning op maat met garantie

Wat is chiptuning precies? Chiptuning is het op specifiek aanpassen van motormanagement software voor een auto, de motor, versnellingsbak en de ECU combinatie, het ondersteunend systeem in je auto. Bij AP Tuning kun je kiezen voor chiptuning op maat voor een verbluffend resultaat!

Hoe werkt dit precies? AP Tuning start met een de chiptuning door middel van onder andere vermogensmetingen en databestanden, gecombineerd met wiskundige berekeningen, ook wel de basis tuning genoemd. Vooral jonge en moderne auto’s met relatief weinig kilometers hebben de meeste baat bij het programmeren van de software. Het resultaat zal vrijwel altijd aan de normen voldoen; dit betekent dat er geen aanpassingen in de software gemaakt hoeven te worden. De auto wordt op alle mogelijke manieren getest, zowel op de weg als bij onze vermogensbank. Zo kunnen we jou de best mogelijke feedback geven en je vertellen wat we voor jou kunnen betekenen

Wat zijn de voordelen?

Chiptuning kent tal van voordelen en dat betekent dat ook jouw auto er veel baat bij zal hebben. In de eerste plaats zul je direct merken dat je motor krachtiger is. Door het aanpassen van de software in de boordcomputer van de auto kunnen we de motor niet alleen meer kracht geven, maar ook soepeler maken. Dit zul je gelijk merken zodra je na de chiptuning in je auto stapt. Het vermogen van je motor is een stuk groter en dat betekent niet alleen dat je meer snelheid kunt maken, maar ook dat dit op een soepele wijze gebeurt. 

Een ander voordeel van chiptuning is dat je meer koppel krijgt. Door de koppel te verhogen krijgt je auto meer kracht en meer vermogen. Dit draagt dus allemaal bij aan de snelheid van je auto. Daarnaast zul je ook merken dat je comfortabeler rijdt doordat de motor een stuk soepeler is. Een ander, niet te vergeten voordeel, is dat je ook nog eens een stuk zuiniger zult rijden. Een chiptuning op maat zorgt voor een brandstofbesparing van meer dan 5%. Je auto voldoet na de chiptuning nog steeds aan alle normen en kun je dus veilig de weg op!

Meer over chiptuning op maat

Doordat we iedere auto benaderen met een specifieke software is er sprake van chiptuning op maat. AP Tuning heeft het beste maatwerkproduct dat niet alleen zorgt voor extra pit en wendbaarheid in de auto. Er komt ook extra vermogen en koppel vrij na de chiptuning van AP Tuning en dit zorgt ervoor dat je in je auto rijdt als nooit tevoren. Autorijden wordt weer een hele nieuwe belevenis! Voor ieder benzine- en dieselvoertuig heeft AP Tuning een passende oplossing in huis! 

Waarom zou je kiezen voor chiptuning op maat? In de eerste plaats is het geen geheim dat je auto na een aantal jaar gaat lijden onder slijtage en vervuiling. Omdat deze slijtage er langzaam insluipt zul je er als bestuurder niet veel van merken. Toch is het zo dat de motor niet meer optimaal kan presteren door bijvoorbeeld een versleten bougie bij een benzinemotor of een vervuilde roetfilter bij een dieselmotor. Chiptuning op maat is de ideale oplossing om betere prestaties met je auto te behalen. Je rijdt in je auto met het gevoel alsof deze helemaal nieuw is!

Chiptuning garantie: veilig en betrouwbaar 

Je kunt bij AP Tuning altijd profiteren van goede en betrouwbare producten die we gebruiken om jouw auto te chiptunen. Je krijgt dan ook uitstekende garanties op alle geleverde producten. Bij AP Tuning staan we garant voor het leveren van een product dat niet alleen veilig en kwalitatief hoogwaardig is, maar ook betrouwbaar. De producten van AP Tuning bevinden zich binnen de marges van het belastingsniveau van de motor en worden daarnaast altijd goed getest. Zo kun jij verzekerd zijn van de beste service en de goede garantie op alle producten. 

Hoe gaan we te werk?

Stel, je wilt jouw auto laten chiptunen. Hoe gaan we bij AP Tuning te werk? Wanneer je met jouw auto bij ons langskomt voor de chiptuning zijn er een aantal werkzaamheden die we uitvoeren aan je auto. Zo beginnen we met de diagnose van de motor, gaan we daarna de aanpassingen toepassen en voeren we daarna de testen uit. Hier vind je meer informatie over alle stappen die we bij AP Tuning ondernemen! 

Fase 1: de diagnose

We beginnen met het uitvoeren van de diagnose. AP Tuning beschikt over het beste apparatuur om te kijken hoe jouw auto ervoor staat! Een diagnose stellen is belangrijk, omdat we zo kunnen bepalen hoe je auto ervoor staat en welke veranderingen we kunnen doorvoeren. Waarom is het gebruik van specialistisch diagnose apparatuur van belang? De meeste moderne auto’s hebben een complexe software en geavanceerde systemen die elektronisch worden aangevoerd. Het apparatuur is belangrijk om meer informatie te krijgen over de staat waarin de motor verkeerd. 

Fase 2: het aanpassen van de auto

De volgende stap is het toepassen van de veranderingen aan de auto. Door middel van een unieke software voeren we deze aanpassingen uit aan jouw auto. Tijdens dit proces kunnen we de motor reinigen, krachtiger en soepeler maken. Bij AP Tuning heeft voor iedere motor een goede chiptuning producten in huis, of het nu gaat om een benzine- of dieselmotor. Onder dezen chiptuning producten kun je onder andere de producten verstaan die gebruikt worden om de aansturingssoftware van een auto aan te passen. 

 Fase 3: Uitgebreid testen

Tot slot is het van belang dat de auto goed wordt getest! Bij AP Tuning doen we dit op een aantal manieren. Vooraf vindt er een test plaats op de vermogensbank bij AP Tuning. Maar ook nadat de aanpassingen zijn doorgevoerd vindt er een test plaats. Het is aan jou om te bepalen of je wilt dat deze test ook op de weg wordt uitgevoerd. Dit kun je doorgeven wanneer je jouw offerte aanvraagt.

Bekijk reviews van klanten die je voorgingen!

Wil je weten wat anderen vonden van de producten en service van AP Tuning? Je kunt gemakkelijk zien wat voorgaande klanten bij ons hebben laten uitvoeren en hoe zij dit hebben ervaren en wat de merkbare veranderingen waren in hun auto. Chiptuning is al jaren een succesverhaal en je zult dan ook heel veel verhalen lezen over klanten die jouw voorgingen in dit proces! Wellicht vind je de review van een klant met dezelfde auto als jij, zodat je kunt lezen wat de bevindingen zijn en hoe dit bevalt! Ontdek het zelf en lees de reviews en rijervaringen van onze klanten!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Heb je interesse in het laten chiptunen van je auto? Je kunt bij AP Tuning altijd vrijblijvend een offerte aanvragen zodat je kunt ontdekken wat de werkzaamheden zijn die we gaan uitvoeren en wat de kosten zijn. Wellicht kies je voor een motordiagnose met data logs of ga je voor de complete chiptuning met een testrit op de weg en de voor en na testen op de vermogensbank. Ontdek al je mogelijkheden bij AP Tuning en maak eenvoudig een afspraak!